Op zaterdag 20 september vieren de scouts & gidsen Reynaert-Adinda uit Herentals weer hun jaarlijks evenement Expo Malpertusa. Dit jaar vieren ze weer tweemaal feest, aangezien ze ook meteen de bouw van hun nieuw lokaal officieel aankondigen.

Tweemaal feest

“Met ‘den Expo’ vieren we, zoals elk jaar, de verjaardag van onze scoutsgroep” vertelt Dries “t Schaap” Haeseldonckx. “Op deze dag tonen we aan ouders wat hun kinderen elke zaterdag aanvangen. Naast een gesjorde mega-constructie, spelen we een spel voor jong en oud, serveren we stoofvlees met friet en tegen de avond zijn er optredens tijdens een gezellig kampvuur” aldus de groepsleider van de groep. Dit jaar kan de leiding van de groep voor het tweede jaar op rij, tweemaal feest vieren. Naast hun jaarlijks bestaan, viert de 20-koppige leidingsploeg ook de bouw van hun nieuw lokaal.

“Het heeft heel lang geduurd, maar er komt eindelijk een oplossing voor onze lokalenproblematiek” zegt Stijn Olyslaegers, ook groepsleiding. “We tonen aan de ouders hoe ons huidige ‘krot’ vervangen zal worden door een splinternieuwe accommodatie en daar zijn we heel fier op. Bovendien zullen we voor onze 150 leden eindelijk een gezellig lokaal voorzien.”. Als we een blik werpen op hun huidige lokaal, dan zien we inderdaad dat dit dringend aan vervanging toe is... De ramen zijn bijna allemaal vervangen door houten platen, er zitten gaten in de muren, en over de brandveiligheid zullen we maar zwijgen.

Vorig jaar heeft de leiding van scouts & gidsen Reynaert-Adinda ook tweemaal feest gevierd. Toen vierden ze hun veertig jarig bestaan en de 15de editie van Expo Malpertusa.

Nieuw lokaal

Tijdens het evenement op de Wijngaard in Herentals, zal de VZW van het nieuwe lokaal alle vragen van ouders of sympathisanten met betrekking tot de bouw van het nieuwe lokaal met raad en daad bijstaan. Ze kunner er terecht met vragen en opmerkingen, kunnen een voorbeeld van het lokaal bekijken én ideeën inbrengen in de Ideeënbox.

De stem van de ouders en oud-leiding is zeer belangrijk, aangezien veel van hen ook al aan het onderhandelen waren toen zij nog leiding waren. De VZW heeft werkgroepen opgericht om de leiding zoveel mogelijk werk te besparen, zodat zij zich nog steeds kunnen focussen op de activiteiten op zaterdag.

Diegenen die dus honger hebben gekregen om een glimp van het nieuwe lokaal van de scoutsgroep op te vangen, kunnen op 20 september 2014 deze honger meteen doen stillen met lekkere frietjes met stoofvlees, iedereen is welkom!